Safiyettin Sakarya Koşusu'nda kazanan Kayı Beyi oldu

Safiyettin Sakarya Koşusu'nda kazanan Kayı Beyi oldu
20 Ağustos 2023 - 19:30

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği yarış, 1500 metre mesafe sentetik pistte koşuldu.

2023 yılı Safiyettin Sakarya Koşusu'nda jokeyi Akın Sözen ile start alan, Coşkun Gözler'in sahibi olduğu Kayı Beyi (Dr Fong - Starlaks / Mujahid) pistten galibiyetle ayrıldı. Tevfik Çelikoğlu yetiştirmesi, Tolgahan İmal'in antrene ettiği 7 yaşındaki doru erkek safkanın elde ettiği bu netice yarış hayatının 14. galibiyeti oldu.

7 safkanın birincilik mücadelesi verdiği koşuda Katsu (Kaneko - Anatolian Sun / Cuvee) kendisine tabelanın ikinci basamağında yer bulurken, Bedestan (Approve - Forest Edition / Pivotal) üçüncü, Big Prize (Victory Gallop - Prize Moment / Pure Prize) dördüncü, Bonny Bomb (Hakeem - San Vicente / Victory Gallop) da beşinci olarak pistten ayrıldı.

Yarışın galibi Kayı Beyi için bitiriş derecesi 1.30.99 olurken, farklar 1/2 Boy - 1 Boy - 3,5 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Ahmet Gözler'e kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk verdi.

Törene İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.
 

Safiyettin Sakarya

1924 yılında İstanbul'da doğan Safiyettin Sakarya, Ankara Lisesi'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde eğitimini tamamladı. 1950-1955 yılları arasında Paris'te Dahiliye ve Romatoloji ihtisası yapan Sakarya, yurda döndükten sonra Beyoğlu İlkyardım Hastanesi Romatoloji servisini kurdu. 1969 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Sakarya, çeşitli dönemlerde Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu'nda görev aldı. Bu koşu vesilesiyle kendisini saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

9hw8n7njr2pyl5rzodtw3d4z.jpg

ljxbcv5fkfhlp8odp6ybjuce.jpg

3r0qtcufzq5bdoximkkg8pv2.jpg

h0ybzjlx25nwhuxfankbtekm.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum