İSKİ DE HEDEF YAPAY ZEKA TABANLI PROJELER ÜRETMEK

İSKİ DE HEDEF YAPAY ZEKA TABANLI PROJELER ÜRETMEK
26 Aralık 2023 - 10:45

2004 yılında Avrupa Komisyonu tarafından su konusunda Avrupa Teknoloji Platformu olarak kurulan Water Europe, 2007 yılında üye bazlı ve çok paydaşlı bir platforma dönüştü. Günümüzde 27 ülkeden 250’den fazla üyesi bulunan Water Europe, suyun hayati öneminin bilinciyle, su kaynaklarının korunduğu, su kıtlığı ve kirliliğini önleyecek şekilde yönetildiği “Akıllı Toplum” projelerini destekliyor. Avrupa su pazarının lider paydaş kuruluş Water Europe, su konusunda Avrupa politikalarına ve destek programlarına yön vermek, proje konsorsiyumları oluşturmak, üyelerine yenilikçi çözümlerini pazara sunma fırsatı vermek, dijital dönüşüm, su kalitesi, su ve döngüsel dönüşüm gibi birçok alanda çalışmalar yürütüyor.

İSKİ SU SEKTÖRÜNDE SON TEKNOLOJİNİN PEŞİNDE

Water Europe üyesi olan İSKİ, Avrupa’da su dağıtım sektörü ve su kullanıcısı olan sektörlerle işbirliğini geliştirmeyi hedefliyor. Aynı zamanda su sektöründe son teknoloji ve inovatif ürünleri Türkiye’ye uyumlu hale getirmeyi ve hizmet sahalarında denemeyi amaçlıyor. İSKİ olası kuraklık senaryolarına karşı su sistemlerinde optimum kaynak ve verimliliğinin sağlanması için yapay zeka tabanlı projeler üretmeyi planlıyor.

İSKİ ÜYELİK AİDATI ALMAYA HAK KAZANDI

İSKİ AR-GE Şube Müdürlüğü, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları kapsamındaki ağlara üyelik desteğinden yararlanmak amacıyla 2021 yılında TÜBİTAK’a başvuru yapmıştı. İSKİ bu kapsamda “Water Europe” ağının üyelik aidatını hibe olarak almaya hak kazandı. Türkiye’de Water Europe’ye üye olan Su ve Kanalizasyon İdarelerinden biri İSKİ diğeri ise MESKİ oldu.

İSKİ Ar-Ge Şube Müdürlüğü personelleri ağ faaliyetleri kapsamında ağ içerisinde yer alan özel çalışma grup toplantılarına çevrimiçi olarak katılıyor. Hibe projelerine ortak ağın diğer üyeleri ile görüşerek İSKİ’yi tanıtıyor.

2022 yılında ağ faaliyetlerinden “Su ve Halk Sağlığı Çalışma Grubu” içerisinde yer alan personellerin de katkıları ile “The Role of Water in the Issue of Public Health” isimli araştırma raporu hazırlandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum