Osman Tuncay Atakol Koşusu'nda Artemisa Gentile beyaz bayrak ayna yaptı

Osman Tuncay Atakol Koşusu'nda Artemisa Gentile beyaz bayrak ayna yaptı
20 Ağustos 2023 - 19:30

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1900 metre mesafe çim pistte yapıldı.

2023 yılı Osman Tuncay Atakol Koşusu'nu, Mustafa Selçuk San'ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Artemisa Gentile (Approve - Khalasi / Shamardal) jokeyi Akın Sözen idaresinde beyaz bayrak ayna yaparak kazandı. Savaş Aydoğdi'nin antrene ettiği doru dişi tayın bu galibiyeti kariyerinin 7. startındaki 4. birinciliği olarak kayıtlara geçti.

Merhum Asli Üyemiz adına gerçekleştirilen koşunun ikincisi Pranayama (English Channel - Alnawaibi / A.P.Indy) olurken, Mister Proteo (Three Valleys - Stella Mia / Unaccounted For) üçüncü, Veni Vici (Native Khan - El Suena / Zoffany) dördüncü, Firesign (Lucayan - Tulipano Bianca / King's Best) da beşinci sırada yer aldı.

Yarışın galibi Artemisa Gentile için bitiriş derecesi 1.55.99 olurken, farklar 6 Boy - 1/2 Boy - 3 Boy - 4 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşunun ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Serkan San'a kupasını merhumun kardeşi Mehmet Atakol takdim etti.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk ve davetliler de katıldı.
 

Osman Tuncay Atakol

1932 yılında İstanbul'da doğan Osman Tuncay Atakol, Pertevniyal Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimini İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde tamamladı. Çok küçük yaşlarda Ahmet Atman'ın at sevgisini aşıladığı Atakol, gençlik yıllarını Veliefendi Hipodromu'nda geçirdi. 1952 yılında Türkiye Yarış Atı Yetiştiricileri ve Sahipleri Derneği'ne üye olan Osman Tuncay Atakol, 1956 yılında antrenörlük yapmaya başladı. Uzun yıllar Sadettin Karacabey, Ergökçen, Aybek, Dinçel, Ekenler ve Ruker ekürilerinin atlarını antrene etti. Antrene ettiği Süphan isimli kısrak ile 1964 yılında Çaldıran Koşusu'nu, 1965 yılında ise Dişi Tay Deneme, Kısrak ve Ankara Koşuları'nı kazanan Atakol, ayrıca Arabesque ve Afrodite gibi isimli safkanlar ile çeşitli grup koşularını kazanma başarısını gösterdi. At sahipliği ve yetiştiricilik de yapan Atakol, Tercüman Gazetesi'nde yarış yazarlığı da yaptı. 1998 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yaşamının son yıllarında safkan İngiliz atları için 3 ciltten oluşan "Başlangıçtan Bugüne" adlı soy kütüğü kitabını Türkçe-İngilizce olarak hazırladı. 2012 yılında aramızdan ayrılan Osman Tuncay Atakol'u anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

 

txrnbqmhl5dsler7wx4jjbte.jpg

umwvjowldnI7mf5tkcnitsox.jpg

x8yk5ghapeulxta7nvvtybrc.jpg

lfug75mpkddbwrwn1crbukxv.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum