MANSUR YAVAŞ DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİNİ BÜYÜKELÇİLERE TANITTI

MANSUR YAVAŞ DİJİTAL HAYVANAT BAHÇESİNİ BÜYÜKELÇİLERE TANITTI
07 Mart 2024 - 22:45

Ziyarete açıldığı 3 Şubat tarihinden beri 100 bini aşkın vatandaşın ziyaret ettiği alanın bu seferki konukları Başkentte görev yapan büyükelçiler oldu.

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son teknolojiyle oluşturduğu ve kapsamıyla dünyanın en büyük dijital hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyanAnkara Dijital Hayvanat Bahçesi’ni Başkente kazandırdı.

Ziyarete açıldığı 3 Şubat tarihinden beri 100 binin üzerinde Ankaralının gezdiğiDijital Hayvanat Bahçesi’nin bu seferki konukları Başkentte görev yapan büyükelçiler oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın düzenlediği Dijital Hayvanat Bahçesi organizasyonuna; Sri Lanka, Lüksemburg, Yeni Zelanda, Macaristan, Tayland, Kırgızistan, Singapur, Panama, Dominik Cumhuriyeti, Filipinler, Bulgaristan, Ukrayna, Poland, Peru, Bangladeş, Hollanda, Slovakya, Venezuela, Kosta Rika, Gürcistan, Afganistan, Zimbabve, Pakistan, Guatemala, Uruguay, Hırvatistan ve El Salvador ülkelerinin büyükelçileri katıldı.

“DÜNYANIN EN İLERİ TEKNOLOJİLERİ KULLANILDI”

Çocuklara hayvanlar âlemini tanıtmak ve doğa sevgisini kazandırmak amacıyla hayata geçirilen Dijital Hayvanat Bahçesi’ni tanıtan Yavaş,“Alanında bir ilk olan Dijital Hayvanat Bahçesi’nde dünyanın en ileri teknolojileri kullanılmıştır. Projede; el uzatıldığında karşıdaki canlıya temas edebilme duygusunu oluşturan, etkileşimli ‘Hyper 3D’ sistemler, dünyanın en üstün hologram teknolojisi ile oluşturulan, canlılarla gerçek doğa objelerini birleştirerek gerçeğe en yakın deneyimi sunan ‘Mixed Reality’ sistemler, 8K çözünürlük ve ultra yüksek kontrast verebilen ‘Hyper 3D Screen’ sistemler ile ‘AR Cloud’ teknolojili sistemler yer almaktadır”dedi.

İstenildiği takdirde projedeki tüm hayvan çeşitlerinin değişebildiğini kaydeden Yavaş, “110 ünite ve karma gerçeklik teknolojisini destekleyen 40 kask içerisinde nesli tükenen ve hayvanat bahçesinde asla yaşatılamayan büyük beyaz köpekbalığı, balinalar gibi türler de dâhil olmak üzere 150’nin üzerinde hayvan türüne yer verilmektedir”dedi.

 

BÜYÜKELÇİLERDEN TEBRİK MESAJLARI

El Salvador Büyükelçisi Hector Enrique Jaime Calderon:“Hayatımda ilk defa böyle bir şey görüyorum. Gerçekten çok etkileyici. Çocuklarımı da buraya getireceğim. Biliyorum ki çok heyecanlanacaklar.”

Hollanda- Türkiye Büyükelçisi Joep Wijnands:“Hayvanat bahçelerinin böyle dijitalleşmesi çok yenilikçi bir yaklaşım ve çok güzel bir sistem. Hayvan dostu bir yaklaşım. Hayvanları kafese tıkmıyor ama gerçek hayvan görüyormuşuz gibi bir etki yaratıyor. Sadece çocuklar için değil yetişkinler için de çok farklı şeyler öğrenebilecekleri bir yer.”

Zimbabve Büyükelçiliği Politik Danışmanı Dr. Kuda Manganga:“Teknolojiyi kullanarak hayvanat bahçesi yapma fikrinin çok yenilikçi bir sistem olduğuna inanıyorum. Burayı ziyaret etmenin sadece çocuklarımız için değil yetişkinlerimiz için de çok büyük heyecan olacağına eminim.”

Uruguay Büyükelçisi Hugo Cayrus:“Çok güzel bir deneyim oldu dijital hayvanat bahçesi bizim için. Çok güzel ve yenilikçi bir girişim. Tebrik ediyorum.”

CANLILAR DOĞAL ORTAMLARINDAN KOPARILMADAN SERGİLENİYOR

940 bin metre karelik yeni bir rekreasyon alanı olarak Başkente kazandırılan Doğal Yaşam ve Atatürk Çocukları Parkı’nda bulunan 5 bin metrekarelik kapalı alanıolanDijitalHayvanatBahçesi sayesinde canlılar doğal ortamdan koparılmadan ve kafeslere hapsedilmeden sergileniyor.

u84iawvhfkzsd9bnt2myl57d.jpg

xyhrtic9al3umfs4prdjevdn.jpg

ht68qysp4qeudk0ar2wznfoj.jpg

ctwvrpw4z3fibmjryuj8m1o6.jpg

fe9v8iutko6x70v1hsralmp2.jpg

enfbbktu1s39cmfak7uq4goy.jpg

nruexdgyvk4zsmchsojqfrq0.jpg

4xlg0w8amurt9psjqwchho6n.jpg

ucntwjfle7wqvix53ahcrbg9.jpg

uker1nmb7kjql3jgsmchtdoq.jpg

bkipsy5mq8co2hrIculgoday.jpg

odqkcsIfsbqpumbthgxa1efh.jpg

hkvzjnusyoocwgm5bqjauct4.jpg

hvIuced0xatkyywm1iwonrns.jpg

1hnb0zzteokla9ytfvqj2cxi.jpg

3uts6x90bdrkuhs7oayjzlwq.jpg

wodraeglsImenrp4xaosufkt.jpg

xnwdxjgtc6huoshlksazf9ru.jpg

ufe6bl5mo9aq4vyik1mfzIwj.jpg

tIiglrky9avlhgeayb3u7juc.jpg

rwq7p6y54nbqluv0w2nztj98.jpg

uetikIlbstfzmwe17nolcgvr.jpg

v08Ip7yqx16ce5qgfett4zwa.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum