Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Yapımı Hızla Devam Ediyor

Yedigöze İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin Yapımı Hızla Devam Ediyor
25 Nisan 2024 - 18:56

Adana Suve Kanalizasyon İdaresi tarafından sürdürülen Yedigöze İçme Suyu Projesi ile 4ilçede bulunan toplam 159 mahallenin içme suyu sorunu son bulacak.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyonİdaresi (ASKİ), Kozan ve İmamoğlu başta olmak üzere 4 ilçenin içme suyusorununa son vermek ve vatandaşlara sağlıklı içme suyu ulaştırmak içinbaşlattığı kapsamlı projesi sürdürüyor.

 

Zeydan Karalar’ın Adana Büyükşehir BelediyeBaşkanı olmasının ardından kentin asırlık sorunları birer birer tarihekarışırken, ilk dönemde yapımına başlanan projelerin bitirilmesi içinçalışmalar hızla devam ediyor.

Yedigöze Barajı İçme Suyu Projesi kapsamında Kozan,İmamoğlu, Ceyhan ve Yumurtalık ilçelerinde toplam 159 mahallenin içme suyuihtiyacı karşılanacak.

Projenin ilk aşamasında İmamoğlu – Kozanarasında 37 kilometrelik içme suyu isale hattının yapımına başlanarak 5kilometrelik kısmı tamamlandı. Proje dahilinde hızla ilerleyen bu aşama,bölgedeki içme suyu ihtiyacının karşılanması için önemli bir adım niteliğitaşıyor.

İkinci aşamada ise 2050 yılına kadar olan içmesuyu ihtiyacını karşılamak üzere projelendirilen Yedigöze İçme Suyu ArıtmaTesisi’nin yapımına başlandı. Tamamlandığı zaman günde 116.000 metreküp suarıtma kapasiteyle hizmet verecek tesisin inşaat çalışmaları titizliklesürdürülüyor ve plan dahilinde 2026 yılı içerisinde bitirilerek faaliyetebaşlaması hedefleniyor.

Üçüncü ve son aşamada ise Kozan ilçesine toplam50 kilometre içme suyu hattı ve 8 adet yeni su deposu inşa edilecek. Buçalışmalar esnasında merkez mahallelerde bulunan asbest borular sağlıkstandartlarına uygun yeni nesil kaliteli ve dayanıklı içme suyu borularıyladeğiştirilecek. Bu şekilde Kozan, yeni bir içme suyu şebekesine kavuşmuşolacak.

Bölgenin kalkınması için önemli bir fırsatsunan Yedigöze İçme Suyu Projesi’nin hayata geçirilmesiyle birlikte Kozan veİmamoğlu ilçelerinin gelecekteki su ihtiyaçlarına güvenilir ve uzun vadeli birçözüm sunulmuş olacak. Aynı zamanda ASKİ, modernize edilen altyapı sayesindegelecek nesillere sağlıklı bir yaşam alanı bırakmayı hedefliyor.

 

ab8qhprgcps1jtowq4ztirlu.jpg

q391twau0tfkao8vrcsxz4cn.jpg

lhowdwIlnejeoasj6zcm2txc.jpg

bxqwc2ldd8lmybzsnIa34ve7.jpg

pvlauizjhnkyx5g3okxaI9pb.jpg

h43ebdrayt01c78ojqsIcqze.jpg

gjzv3unjphd8bkswwkxefiy6.jpg

twh1lgItmhmbdqxeznjiwasp.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum