Hatice Celaloğlu Koşusu'nu Bizim İçin kazandı

Hatice Celaloğlu Koşusu'nu Bizim İçin kazandı
24 Nisan 2024 - 20:17

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının birincilik mücadelesi verdiği koşu, 2100 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

2024 yılı Hatice Celaloğlu Koşusu'nu (KV-7/D); Dinçer Mutlu'nun sahibi, Şevket Berberoğlu'nun yetiştiricisi olduğu, Cemil Turan tarafından antrene edilen 4 yaşlı kısrak Bizim İçin (Papa Clem - Miss Queen / Mountain Cat) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde kazandı.

12 safkanın katıldığı koşuda ikinciliği, Pranayama elde ederken, Defiant üçüncü, Splendid dördüncü ve Hard Off Hüsne  isimli safkan da beşinci oldu.

Koşunun galibi Bizim İçin'in  bitiriş derecesi  2.07.93 olurken, farklar 1 Boy - 1/2 Boy - 1,5 Boy - 4,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi adına, Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya'ya kupasını, Asli Üyemiz Can N. Güven verdi. Törene, İstanbul Hipodrom Müdürü Volkan Yıldız da katıldı.

 

Hatice Celaloğlu

1937 yılında İstanbul'da doğan Hatice Celaloğlu, lise öğrenimini English High School For Girls'de tamamladı. Hayatının büyük bölümünde tenis, kayak, yüzme, kürek ve at binme gibi sporlarla amatör ve profesyonel olarak ilgilendi. 1978 yılında, sahibi olduğu Cihangir Harmony isimli safkanla Gazi Koşusu'nu kazandı. 2015 yılında Kulübümüz Onursal Üyesi olan Celaloğlu, uzun yıllar tarım, hayvancılık ve İngiliz atı yetiştiriciliği ile uğraştı. 2019 yılında aramızdan ayrılan Hatice Celaloğlu'nu, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

asu8nmi7mjvw9nj1uwvkhsby.jpg

7xhyvt1ojwnv68hIlnkxgmct.jpg

lyxw7gkpmhkrtulcue8h5ta3.jpg

eh4dnayw80autrliv1sncems.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum