Ahmet Cemal Kura Koşusu'nu Beyond Expectation kazandı

Ahmet Cemal Kura Koşusu'nu Beyond Expectation kazandı
04 Haziran 2023 - 18:30

4+ yaşlı safkan İngiliz kısraklarının boy gösterdiği koşu, 2200 metre mesafe üzerinden çim pistte start aldı.

2023 yılı Ahmet Cemal Kura Koşusu'nda jokeyi Ayhan Kurşun ile start alan, Volkan Rauf Ekinci'nin sahibi ve yetiştiricisi olduğu Beyond Expectation (Luxor - Grand Expectations / Grand Ekinoks) pistte galibiyetle ayrıldı. Aydın Küçükaksoy'un antrenörlüğünü üstlendiği 6 yaşındaki doru kısrağın bu birinciliği kariyerinin 2. Grup koşu zaferi, toplamda ise 8. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Yarışı izlemek için tıklayınız.

Merhum Başkanımızı andığımız koşunun galibi Beyond Expectation'ın ekürisi ve öz kardeşi Splendid (Luxor - Grand Expectations / Grand Ekinoks) jokeyi Gökhan Kocakaya ile tabelanın ikinci basamağında kendisine yer bulurken, Josephine (Luxor - Gloria / Mujtahid) Mertcan Çelik idaresinde üçüncü oldu. Jokeyi Ercan Çankaya ile mücadelede boy gösteren Hard Off Hüsne (Luxor - Hard Baby / Unaccounted For) pistten dördüncülükle ayrılırken, Lady Sephora (Maximus Dream - Lady Polite / Felek I) Sadettin Boyraz idaresinde beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Beyond Expectation için bitiriş derecesi 2.20.08 olurken, farklar Boyun - 5 Boy - 2 Boy - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Asli Üyemiz H. Turgut Alakuş'a kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Can N. Güven verdi.

Merhum Ahmet Cemal Kura'nın torunu Alim Cemal Kura günün anısına kazanan safkanın sahibi adına Asli Üyemiz H. Turgut Alakuş'a hediye takdim etti.

Merhum Ahmet Cemal Kura'nın oğlu Asli Üyemiz Alim Melih Kura da günün anısına kazanan safkanın antrenörü adına Asli Üyemiz H. Turgut Alakuş'a verdi.

Kura Ekürisi'nin aile dostu Selim Güvenç ise günün anısına kazanan atın jokeyi Ayhan Kurşun'a hediye takdiminde bulundu.

Törene Kulübümüz Başkanı Serdal Adalı, Genel Sekreterimiz Ahmet Özbelge, Kulübümüzün Eski Başkanlarından Muammer Kitapçı ve Ömer Faruk Girgin ile davetliler de katıldı.
 

Ahmet Cemal Kura

1923 yılında İstanbul'da doğan Ahmet Cemal Kura, İstanbul Erkek Lisesi'nde eğitimini tamamladıktan sonra İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden yüksek mühendis olarak mezun oldu. İş hayatına Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları'nda başlayan Kura, 2 yıl sonra Yolal İnşaat Şirketi'ne ortak olup, bu şirkette Genel Müdür olarak görev yaptı. 1967 yılında Sedat Üründül ve Hayri Bingöl ile birlikte Palet İnşaat Şirketi'ni kuran Kura, bu şirket ile gerçekleştirdiği inşaat projeleriyle birçok başarıya imza attı. 1983 yılında Ata İnşaat ile birlikte Türkiye'nin en büyük baraj projesi olan Atatürk Barajı projesini hayata geçirdi. Kariyeri boyunca pek çok önemli yol, baraj, hidroelektrik santrali ve sulama projesine imza atan Kura, 1965 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yarış Atı Sahipleri Derneği Başkanlığı, Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği de yapan Ahmet Cemal Kura, 1977-1978 ve 1985-1986 yılları arasında 2 dönem Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Ayrıca Yüksek Komiserler Kurulu Üyeliği görevinde de bulunan Kura, 1960 yılında ithal ettiği aygır ve kısraklarla Türk atçılığına yeni kan hatları kazandırdı. Avrupa ve Amerika'da da önemli yarışlar kazanan Kura, sahibi ve yetiştiricisi olduğu Arap ve İngiliz atlarıyla birçok önemli klasik koşuyu kazandı. 2007 yılında aramızdan ayrılan eski başkanlarımızdan Ahmet Cemal Kura'yı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ke4zptu0w9uphoyskIlqvvw7.jpg

tkus7zup9kmei62n5wybaxnc.jpg

eysauie9h0gvptfmostj7ch8.jpg

ocdpjyfvfyxb15qeq7exclha.jpg

jcbnuxIuh9pei4gtwez2nbzd.jpg

vlgbnsgfbpwxmaxodyqt0wrz.jpg

npo7aw9ldofhtz3usmqzrbxb.jpg

jz7fsawnckymdart94nlmh2h.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum