Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan Halk Meclisi'nde çarpıcı açıklamalar

Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı'dan Halk Meclisi'nde çarpıcı açıklamalar
07 Mart 2024 - 16:15

Başkan Yazıcı, Halk Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Aydınlı Mahallesi’ne yapılacak projeleri ve kentsel dönüşüm planlarını anlattı. Programa, Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Yazıcı, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri de paylaştı ve vatandaşların sorularını cevapladı.

 

“YAPTIKLARIMIZ, YAPACAĞIMIZIN TEMİNATIDIR” 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’da her yere dokunduk. Ayrıca 240 civarında park ve spor alanı yaptık. Bugün Tuzla’mız, Türkiye’de insani gelişim kriterlerine göre ilk 18 ilçe arasındaysa, bunu hep birlikte başardık. Eğitim, sağlık, ulaşım ve 19 konuda belediyecilik kriteri var. Bunlara göre bir sıralama yapılıyor. Biz yaşanabilir, kendi kendine yetebilen, yaşam kalitesi yüksek bir şehir yaptık. İnsanlar, Tuzla’ya gelip yerleşmek istiyorsa, bunu yaptığımız işlerle başardık. Şimdi de halkımızla zirveye birlikte çıkaracağız. Altını çizerek söylüyorum ki yaptıklarımız, yapacağımızın teminatıdır. Eğitim, sağlık, ulaşım konularında ulaşım kısmı tamamlansaydı, yani E-5 yan yollar, Sabiha Gökçen bağlantı yolu, yeni hatlar yapılsaydı, biz ilk 18’de değil, belki de ilk 12’de olacaktık” dedi. 

Başkan Yazıcı, Konaşlı’da yapılacak planlarla ilgili doğruları söyledi. Geçmiş dönemde TOKİ’nin planlarına karşı çıkanların yanılttığını belirtti. TOKİ’nin planlarının eski olduğunu ve kendilerinin bu planlara müdahale etmediklerini ifade etti. Konaşlı’da yıkım olmayacağını ve planların değiştiğini kaydetti. Vatandaşların da bu gerçeği anladığını ve kendilerine destek olduğunu dile getirdi. 


“SON BEŞ YILDA YAPTIĞIMIZ MERKEZLER, SPOR ALANLARI, ÇALIŞMALAR ORTADA”
 

Başkan Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti: 

“Son beş yılda yaptığımız merkezler, spor alanları, çalışmalar ortada. Ama ‘Son yıllarda bir şey yapmadınız’ diye tutturanlar var. İddia ediyorum son 5 yılda yaptıklarımızı alt alta yazalım; bizim yaptığımızın yarısını yapamayan belediyeler vardır. Kendi belediyelerine bakmadan, hiçbir şey yapmayanlar bizim yaptığımızın yüzde 90’ına az dediler. Kendinize bakın, kaç belediyeniz 550 proje değil 50 proje sayabilir? Hiçbiri sayamaz. ‘Onlar nasıl olsa seçiliyoruz, hiç sorun yok, iş yapmaya gerek yok, nasıl olsa oluyor’ diye düşünüyor. Biz öyle değiliz.” 

“5 YILDA 25 BİN BAĞIMSIZ BÖLÜMDE DÖNÜŞÜM YAPARAK TAÇLANDIRACAĞIZ” 

Tuzla’da yaptıkları kentsel dönüşüm projelerine de değinen Başkan Yazıcı, 25 bin bağımsız bölümde dönüşüm yaptıklarını ve İBB’nin aynı sürede bir daire bile dönüştürmediğini söyledi. Başkan Yazıcı, bu başarıyı ‘Yarısı Bizden’ kampanyası ile 5 yılda 25 bin bağımsız bölümde dönüşüm yaparak taçlandırmak istediklerini belirtti. Daha yaşanabilir, daha güvenli ve depreme güvenli evlerle İstanbul’un parlayan yıldızı olacak bir Tuzla hayal ettiklerini de söyleyen Yazıcı, bunu başaracaklarını vurguladı.









wrx5bmtw1zvp8g4osacca3um.jpg

Iacicsnpyo8du6gwejze4kvf.jpg

su3z1nypowv9zxkIvhfutb0r.jpg

eygwtsu4rqwm9lsfnpjvkkxg.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum