İsmet Atlı Koşusu'nda galibiyete ulaşan Arts Man oldu

İsmet Atlı Koşusu'nda galibiyete ulaşan Arts Man oldu
04 Haziran 2023 - 23:00

4+ yaşlı 7 safkan İngiliz atının katıldığı koşuyu Müzeyyen Karabulut’un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Arts Man (Tizway - Art's Lady / Theatrical) jokeyi Müslüm Çelik idaresinde 1.56.27’lik dereceyle kazandı. Veysel Tekin tarafından antrene edilen 7 yaşındaki doru at, son startında Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Koşusu’nu (KV-6) kazanma başarısı göstermişti.

Çim pistte 1900 metre mesafede koşulan yarışı Malkoçhan (Talip Han - Always Runner / Always A Classic) ikinci, Victory Weapon (Victory Gallop - Soviet Weapon / Hamas) üçüncü, starttan dört boy geç çıkan Denso (Torok - Çamsakızı / Ocean Crest) dördüncü, Queimada Grande (Luxor - Nightingale / Pivotal) de beşinci sırada tamamladı. Farklar ise 4 Boy - Burun - 1 Boy - 1,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, merhumun yeğeni Mustafa Atlı, kazanan atın sahibine vekaleten Murat Cevheribucak'a kristal şilt takdim etti.

Jokey Müslüm Çelik'e plaketini, merhumun aynı isimli diğer yeğeni Mustafa Atlı takdim etti.

Geleneksel Güreş Federasyonu Gözlemciler Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Şalvar, Karakucak ve Aba Güreşleri Türkiye Sorumlusu Mehmet Sırkıntı, Kulübümüz Denetim Kurulu Başkanı Armağan Turhan'a günün anısına plaket takdim etti.

Merhumun yeğeni Celal İnceler, Adana Hipodrom Müdürü Feyyaz Bora Güralp'e günün anısına plaketi takdim etti.

Şeref Tribünü’ndeki kupa törenine Atlı Ailesi ve davetliler de katıldı.

 

İsmet Atlı

1931 yılında Adana’da doğan İsmet Atlı, 1951 yılında güreş sporuna başladı. Bu spor dalında büyük başarılar göstererek milli takıma seçilen Atlı, 1960 yılında Roma’da serbest stilde katıldığı müsabakaları kazanarak Olimpiyat şampiyonu oldu. 1964 yılına kadar devam eden spor kariyeri boyunca milli mayoyu 62 defa giyen Atlı, birçok şampiyonluk elde etti. Tercüman, Türkiye ve Adana’nın yerel gazetelerinde “Şampiyonun Not Defteri”, “Minder”, “Tuş” adını verdiği köşesinde, güreş ve kültürel konular hakkında yazılar yazdı. “Dünya Güreşine Oyun Getiren Ustalar” ve “Yazılar, Anılar ve Şiirlerle Türk Güreşi” adlı kitapları yayımlandı. Güreşçiliğin yanı sıra atlara olan sevgisiyle, uzun yıllar at sahipliği ve yetiştiricilik yaptı. 2014 yılında aramızdan ayrılan İsmet Atlı’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

wodhixjkag7pkw1pfvle8e6y.jpg

xdjrnfro7my2yceb18dm39fs.jpg

y1p9xovpmyj3foed64shkkdb.jpg

onxgarq2zydnllhbtc0fo1km.jpg

5d30soabh29ebufcxafhrnpr.jpg

jy3azutlgnbgqdxsbfl0koiu.jpg

5v9gxI2c4ytjipgezndpzkhs.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum