Gültekin Alpay Koşusu'nu üst üste ikinci kez Oklahoma kazandı

Gültekin Alpay Koşusu'nu üst üste ikinci kez Oklahoma kazandı
10 Nisan 2024 - 22:45

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarına mahsus olarak gerçekleştirilen koşu, 2100 metre mesafe üzerinden sentetik pistte düzenlendi.

2024 yılı Gültekin Alpay Koşusu'nu, İsmail Hadioğlu'nun sahibi ve yetiştiricisi olduğu Oklahoma (Talip Han - Ayşa / Perfect Storm) jokeyi Görkem Özçelik idaresinde kazandı. Burak Şandan'ın antrenörlüğünü üstlendiği 5 yaşındaki al erkek safkan geçen yılki mücadelenin ardından bu sene de potoyu en önde geçmeyi başarırken ortaya koyduğu performansla 11. koşuluk galibiyet hasretini sonlandırıp toplamda 10. birinciliğini kaydetmiş oldu.

Tamamı erkek 9 safkanın katılım gösterdiği mücadelenin ikincisi Katarsis olurken, Silistre üçüncü, Tit For Tat dördüncü, Gökdoğan de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Oklahoma için bitiriş derecesi 2.11.86 olurken, farklar 1,5 Boy - 1/2 Boy - 2,5 Boy - 2,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına antrenör Burak Şandan'a kupasını merhum Gültekin Alpay'ın yeğeni Handan Selçuk verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyelerimiz Selman Taşbek ve Yüksel Göktürk, Asli Üyemiz Can N. Güven ile merhum Gültekin Alpay'ın meslektaşları ve davetliler de katıldı.
 

Gültekin Alpay

1934 yılında Yozgat'ta doğan Gültekin Alpay, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde eğitimini sürdürürken TRT Ankara Radyosu'nun spikerlik sınavını kazandı. Atlara büyük bir sevgi duyan Alpay, atçılık camiasına adım atarak 1976 yılında Türkiye Jokey Kulübü Teknik Büro Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü yarış spikeri kadrosuna atandı. Kulüp bünyesinde çeşitli hipodromlarda yarış spikerliği yaptı. 1987 yılında baş spikerliğe atanan Alpay, sektör için birçok genç spikerin yetişmesine de katkıda bulundu. Diksiyonu, etkileyici ses tonu, kendine özgü yarış anlatımıyla kısa sürede camianın sevilen isimlerinden biri oldu. TRT ve çeşitli televizyonlarda at yarışı programları yaptı. 1999 yılına kadar Türkiye Jokey Kulübü'nde çalışmalarını sürdüren Alpay, uzun yıllar kendi adını taşıyan bir de yarış bülteni yayımladı. 2001 yılında aramızdan ayrılan efsane yarış spikeri Gültekin Alpay'ı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

derIj47sv0tt2gwbdkg8j5xv.jpg

dxpeha9mxouzwcisgw0frgoj.jpg

egowIjpbd4e3hsl9sxfcaibw.jpg

2sjmakm80bj97qxit3glazns.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum