EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İBB'NİN

EN İYİ SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ İBB'NİN
19 Aralık 2023 - 13:15

KEMERBURGAZ KENT ORMANI “ORMAN SENİN” PROJESİYLE ÖDÜLÜN SAHİBİ OLDU

Kültür, sanat, spor ve eğlenceyi doğayla bir arada buluşturan Kemerburgaz Kent Ormanı, Ekim 2019’a kadar atıl bir haldeyken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk icraatlarından biri şehrin yeşil alanlarını da artırma hedefiyle, bu alanı hizmet açmak olmuştu. Ormanın yönetimi, tesis yönetimi alanında hizmet veren İBB iştirak şirketlerinden Boğaziçi Yönetim AŞ’ye verilirken, Kemerburgaz Kent Ormanı açıldığı günden bu yana İstanbulluların 365 gün boyunca aradığı eğlenceyi bulabildiği bir alan haline geldi.

Zengin aktivite seçeneğiyle her gün binlerce vatandaşı ağırlayan Kemerburgaz Kent Ormanı, “Orman Senin” adını verdiği sosyal sorumluluk projesi kapsamında 4 yıldır dezavantajlı grupları eğlence, spor, konser, tiyatro, atölye ve birçok aktiviteyle buluşturuyor. Kemerburgaz Kent Ormanı’nın bu projesi Hürriyet Gazetesi tarafından düzenlenen Sign Of The City ödüllerinde “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” seçildi.

Türkiye’nin en prestijli gayrimenkul yarışma platformu olan ve bu sene 7. kez gerçekleşen Gyoder (Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği) Sign of the City’de başvurular sonrasında projeler öncelikle teknik elemede değerlendirildi. Bu aşamanın ardından alanlarında uzman olan jüri üyeleri tarafından 1. aşama değerlendirmesi yapıldı ve finale kalan 5 proje belli oldu. Finale kalan projeler, jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu ve jürinin belirleyeceği sorular cevaplanarak, proje yetkilisinin sunum da gerçekleştirdiği 8 dakikalık bir görüşme gerçekleştirildi. Detaylı değerlendirme sürecinin sonucunda ise Kemerburgaz Kent Ormanı “Orman Senin” projesiyle “En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi” ödülünün sahibi oldu.

Ödülü İBB - Boğaziçi Yönetim AŞ adına alan Kemerburgaz Kent Ormanı İşletme Müdürü Yusuf Özdemir, “Kemerburgaz Kent Ormanı’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ana hedefi doğrultusunda ‘Paylaşan Şehir’ çerçevesinde İstanbul’a hizmet ediyoruz. Evet binlerce vatandaşımız ormanı ziyaret ediyor ama biz herkesin ormandan faydalanması, ulaşabilmesi için çaba gösteriyor ve bu noktada da elimizden geldiği kadar fazla kişiye erişmeyi hedefliyoruz. Projeye desteklerinden dolayı Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu başta olmak üzere iş birliği içerisinde çalıştığımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı başkanlıklar, müdürlükler, İBB iştirak şirketleri ve gerçekleştirdiğimiz etkinliklere büyük katkı sunan tüm Kemerburgaz Kent Ormanı işletmelerine sonsuz teşekkürler.”

Kemerburgaz Kent Ormanı’nın yönetimini sağlayan İBB iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ, ödüle layık görüldüğü “Orman Senin” projesinde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da her fırsatta belirttiği toplumsal fırsat eşitliliği hedefi ve İstanbul’un daha adil, yaşanabilir bir kent olma vizyonundan hareketle kadınlar, çocuklar, engelliler, üniversite öğrencileri ve dezavantajlı grupları içeren proje hayata geçirildi ve projeden toplam 5.000 kişi faydalandı.

Proje kapsamında; yakın çevredeki devlet okullarında öğrenim gören çocuklar buz pateni yapma imkanı buldu, İBB Öğrenci Yurtları’ndan öğrenciler Kemerburgaz Kent Ormanı’ndaki konserlerde ağırlandı, Engelliler Günü’nde Zabıta Daire Başkanlığı’nın desteğiyle engelli çocuklarla atla gezintiler, dezavantajlı mahallelere kurulan Mahalle Evlerine kayıtlı çocuklarla drama ve bisiklet sürme atölyesi gerçekleştirdi; tenis dersleri, atlıkarınca ve macera parkından faydalanmaları sağlandı.

Çocuk Hakları Günü’nde Çocuk Destek Merkezleri’nden çocuklar ormanda atlıkarınca ve macera parkıyla keyifli anlar geçirdi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda İstanbul Gönüllüleri aracılığıyla Nisan ayı boyunca çocuklar ormandaki aktivitelerden faydalandı, yaz tatili boyunca Gaziosmanpaşa, Esenyurt-Fatih, Çatalca, Bahçelievler, Beyoğlu, Esenler, Sultangazi, Bağcılar, Sarıyer, Bağcılar bölgelerinde yaşayan çocuklar ormanda ağırlandı. Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde çeşitli ilçelerden Down Sendromlu çocuklar ağırlandı.

niwyk3l9s4r8z5ffy6pheuta.jpg

d6aorrjefk4ezl5sva19fjzw.jpg

adyjskj1hxi5bzp2tvdm9rw0.jpg

phpb6xgng0ydIuzrnov4kab2.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum