CHP Lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: "Bu Anayasaya Sahip Çık, Sahip Çıkmazsan Sen De Yok Hükmündesin"

CHP Lideri Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: "Bu Anayasaya Sahip Çık, Sahip Çıkmazsan Sen De Yok Hükmündesin"
11 Kasım 2023 - 11:45

-“AK Parti Türkiye’yi anayasasızlaştırmaya çalışıyor. Cumhurbaşkanının dün uçakta kullandığı ve bugün sabah 10'a kadar ambargolu olan ifadeler basına yansıyana kadar bu bir yargı kriziydi ve bu bir devlet kriziydi. Cumhurbaşkanının açıklamalarını duyduktan sonra, halkın iradesine karşı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bir kalkışmayla karşı karşıya olduğumuz anlaşılıyor.”

-“Bu anayasayı tartışmaya açan, anayasanın ve Anayasa Mahkemesinin kararlarının bağlayıcılığına yönelik maddesini yok sayan Cumhurbaşkanı; kendisinin görev, yetki ve sorumluluklarıyla ilgili maddeyi varsaymaktadır. Bir başkası da gelir senin varlığını yok sayar.”

-“Anayasanın arkasında duracağına, anayasadaki hükümleri koruyacağına, Yargıtay’la birlikte anayasanın bir hükmünü yok saymaya çalışmaktadır. Sen anayasanın o hükmünü değiştirecek güçte değilsin. Millet bu yetkiyi vermedi. Sen bu yüzden darbecisin. Bu bir darbe girişimi. Tayyip Erdoğan’ı uyarıyorum, kendi meşruiyetini tartışmaya açma. Bir maddeyi sen saymazsan biz de sana yetki, sorumluluk veren maddeyi saymayız. Millet sana oy verdi, bu anayasa sayesinde görev yapıyorsun. Senin yok hükmünde kabul edilmeni istemiyorsan bu anayasaya sahip çık, sahip çıkmazsan sen de yok hükmündesin.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği Anayasa Mahkemesi önünde başlayan "Hukukun Üstünlüğü" Yürüyüşüne katılarak hukukçulara destek verdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yürüyüşün başlangıç noktası olan Anayasa Mahkemesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:


cyqga3y1hlrsw95xj4gxvpdo.jpg

fnobygltybhqddqv1p9vew3e.jpg

idquk9em8kzqvg30er1lpoh4.jpg

fajpwo4xqkbc1hzInteu32pb.jpg

lwk8acrtgmo5zptzwsnunpd0.jpg

2npyo9bwg8hbfrxzefsIk6cw.jpg

somr8lntqfgwzkmiayz4p6hx.jpg

tyhhlnm2qprzzqu8t5ga3c6w.jpg

sspgubd2xylamemqh4nf5xjc.jpg

yyxjgd5lor3nd8mxevrc0tsj.jpg

qft3yjss4dcrdoixuulymv0z.jpg

xekph0yqht28mrn5jsaldz1w.jpg

Haber Kaynağı

YORUMLAR

  • 0 Yorum