Adana'da Gerçekleştirilen Millet Buluşması'nda Uyuşturucu konusu Ele Alındı

Adana'da Gerçekleştirilen Millet Buluşması'nda Uyuşturucu konusu Ele Alındı
26 Mayıs 2023 - 22:39

 

13.Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet Buluşması’nda Adana BüyükşehirBelediyesi Tiyatro Salonu’nda, uyuşturucu bağımlılığından etkilenen, ailefertleri arasında uyuşturucu bağımlısı bulunan ve bizzat bağımlılık tedavisigörmüş Adanalılarla bir araya geldi.

Milletİttifakı’na mensup siyasilerin, belediye başkanlarının ve Adanalıların yoğunolarak katıldığı toplantının açılış konuşmasını, Millet Buluşması’na ev sahipliğiyapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı.

 

MADDEBAĞIMLILIĞI VE MÜLTECİ SORUNU EN ÖNEMLİ SORUNLARIMIZ

Türkiye’nin enbüyük sorunlarının mülteci ve uyuşturucu bağımlılığının yaygınlaşması sorunlarıolduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “Adana uyuşturucu kullanımı açısındanülkede ilk sıralarda yer alıyor. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın KemalKılıçdaroğlu’na uyuşturucu bağımlılığından etkilenen, aile fertleri arasındauyuşturucu bağımlısı bulunan ve bizzat uyuşturucu bağımlılığı tedavisi görmüşinsanlarımızla Adana’da buluştuğu için, uyuşturucu mağduru kardeşlerimiz adınakendisine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adana’nınmülteci sorununu derinden hisseden iller arasında da yer aldığını belirtenBaşkan Zeydan Karalar, “Bir süre sonra mültecilerin yanında bizler misafir gibiolacağız. Bu konuya hassas olduğunuz ve mültecilerin ülkelerine insaniyöntemlerle göndereceğiniz için de size çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ARAŞTIRMASONUÇLARI ÜRKÜTÜCÜ

Başkan ZeydanKaralar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uyuşturucu ile ilgili yaptığımız araştırmalardaçok ürkütücü sonuçlara ulaştık. Adana’da uyuşturucu kullanan her iki kişidenbiri uyuşturucuya çok rahat ulaşabildiğini söylüyor. Bu çok tehlikeli birdurum. Kullanma yaşının da ne yazık ki çok düştüğünü ve 10 yaşının altındaçocuklar arasında bile kullananlar olduğunu tespit ettik. Bu sorunun kökününkazınması gerektiğini gören, birkaç torbacının yakalanmasıyla bu sorununçözülemeyeceğini dile getiren, uyuşturucu baronlarıyla mücadele edilmesi gerektiğinisöyleyen 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na şükranlarımızısunuyoruz.”

 

Başkan ZeydanKaralar, uyuşturucu bağımlısı bir şahıs tarafından oğlu vurulan ve evlat acısıyaşayan bir hemşehrisinin başına gelenleri de anlattı ve gençlerin uyuşturucubağımlılığıyla ilgili çarpıcı örnekler verdi.

Başkan ZeydanKaralar’ın konuşmasının ardından eşi, çocuğu ya da bir yakını uyuşturucubağımlısı olan ve buna dair yaşadıkları sorunları anlatan vatandaşlar, ibretalınacak yaşam hikayelerini aktardı.

 

Milletİttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, madde bağımlılığınedeniyle mağdur olan Adanalılara yönelik hayli etkili ve geleceğe dairkatılımcıları umutlandıran, ayakta alkışlanan bir konuşma yaptı.

zgmb3vxdls8mhqsInrwvfjyy.jpg

d86ytIwdwepchf2c9zpmynms.jpg

dyfsIgr74njll8wbh6ve2qrn.jpg

u27nc5vw8olrzpdbnbselzvj.jpg

5yhm4jzlvfo2w8cq0dzvk3sb.jpg

4wzfmevvrrqd0hzf2klao3cw.jpg

ut0b8nlmxI7hfck23atvhgwz.jpg

he6zmxIqifhyszqnyprjswv7.jpg

frvw45bqrhl81z29nk0svucl.jpg

Is9y31hydlbxk4rimrcct25z.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum