4. Yumurtalık Kültür ve Turizm Festivali Yapıldı

4. Yumurtalık Kültür ve Turizm Festivali Yapıldı
21 Ağustos 2023 - 10:00

AdanaBüyükşehir Belediyesi’nce bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Yumurtalık Kültür veTurizm Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Yumurtalık ilçesindeki turizmdeğerlerinin tanıtıldığı ve 2 gün süren festival kapsamında tarihi göç yoluylailgili fotoğraf sergisi, yöre halkının faaliyet gösterdiği hediyelik eşyastantları, konserler, bando gösterisi, halk oyunları ile halk müziği resitaliyer aldı.

Başkan ZeydanKaralar, “Denizi, kumsalları, doğal ve tarihi güzellikleri ile turizmin önemlimerkezlerinden olan Yumurtalık’ın güzelliklerini hemşehrilerimizle buluşturduk”dedi.

Festivale eşiNuray Karalar ile birlikte katılan ve halka hitap eden Başkan Zeydan Karalar,Seyhan Belediye Başkanlığı döneminden bu yana, Adana’da 10 adet tarihi kimliğirestore eden ve geleceğe miras bırakmayı sağlayan işler yaptıklarını anlattı.

TARİHİ MİRASI, DOĞAL GÜZELLİKLERİGELECEK NESİLLERE TAŞIMALIYIZ

Başkan ZeydanKaralar şöyle devam etti: “Adana’nın dört bir yanında, Anavarza’da, Tepebağ’da,Ceyhan’da, Karataş Magarsus’ta tarihi eserleri korumak ve gün yüzüne çıkarmakiçin hem kendimiz çalışıyoruz, hem de ilgili kurumlara ve üniversiteye destekoluyoruz. Atalarımızdan bize kalan tarihi mirası, gelecek nesillere taşımakbizim asli görevimiz olmalı.”

Adana genelindeve Yumurtalık’ta yapılan hizmetlerle ilgili bilgi de veren Başkan ZeydanKaralar, sözlerini şöyle tamamladı: “Yumurtalık ilçemizin yollarının tamamınıyapıyoruz. Her yıl yaz aylarında su ile ilgili ortaya çıkan sorunu çözdük.Yumurtalık’ta bir arıtma yapacağız. Merkezin ve sitelerin arıtmasını yaparak,önemli bir problemi çözmüş olacağız.”

 

urznebw69qsIccwipha2pm81.jpg

h9yh1nuIglsd3apawerjcpdf.jpg

nujxrbedw1h2jagmk7mti0wf.jpg

amzqesutfdw0qcc8mwalbg4k.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum