18 İlden 400 Satranç Sporcusu Adana'da Yarıştı

18 İlden 400 Satranç Sporcusu Adana'da Yarıştı
24 Nisan 2024 - 20:18

12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Satranç Turnuvası19-21 Nisan 2024 tarihlerinde, ASKİ Atatürk Spor Salonu'nda Adana BüyükşehirBelediyesi, Adana Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç FederasyonuAdana İl Temsilciliği ve Karnaval Komitesi organizasyonunda gerçekleştirildi.

4 farklı kategoride düzenlenen turnuvaya 18 farklı ilden400'ü aşkın sporcu katılım sağladı. Turnuva, karnavalın en geniş katılımlı spororganizasyonu olma özelliği de taşıyor.

Turnuvanın açılış töreni Adana Gençlik ve Spor İl MüdürüMuzaffer Çintimar, Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratları, Adana Satranç İlTemsilcisi Demir Gündoğdu, basın mensupları, veliler ve davetlilerinkatılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Demir Gündoğduturnuvayla ilgili şunları söyledi: ''Türkiye'nin dört bir yanından yüzlercesatranç tutkunu karnaval coşkusunu satranç ile yaşamaya geldi. Bizlere buolanağı sağlayan ve ilimizde satrancın yaygınlaştırılmasına büyük destek verenAdana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar'a satranç ailemizadına çok teşekkür ediyorum.''

 

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daireyöneticileri şu bilgileri verdi: “Başkanımız Sayın Zeydan Karalar'ıntalimatları doğrultusunda, Spor Şehri Adana vizyonumuza uygun olarak oldukçageniş katılımlı satranç turnuvaları gerçekleştiriyoruz. Satranç sporunadesteğimiz kurum olarak devam edecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tümkatılımcıları tebrik ediyoruz.”

 

 

4 farklı kategoride 3 gün 7 tur süren büyük heyecandaödüller sahibini buldu. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından turnuvayakatılan tüm sporculara Katılım Belgesi ve Madalya, derece elde eden sporcularaise Kupa ve toplamda 101.000 lira nakdi ödül dağıtıldı.

 

 

Dereceler ise şu şekilde;

A KATEGORİSİ

1.Sefa VAR

2.Alper ÇETİNDAĞ

3.İbrahim Berk ZÜBEROĞLU

4.Nurettin SAYGIN

5.Kemal BULUT

En iyi Kadın Sporcu: Beren KALYONCU

 

 

B KATEGORİSİ

1.Selahattin DÜNDAR

2.Şirzat Bera RİŞVANOĞLU

3.İlker Şeref İPEK

4.Kerem AŞKAROĞLU

5.Emre Baran MEŞE

 

 

En iyi Kadın Sporcu: Işıl KÖKLÜ

 

 

10 YAŞ VE ALTI KATEGORİSİ

1.Mert ŞAHİN

2.Kemal Efe DOĞAN

3.Defne Ada DÖNMEZ

4.Ege Ali SABAHCI

5.Nedim Çınar TOK

 

 

En İyi Kadın Sporcu: Defne Ada DÖNMEZ

 

 

08 YAŞ VE ALTI KATEGORİSİ

1.Ali Eymen ÇAĞATAY

2.Kıvanç KAHRAMAN

3.Bulut CAN

4.Yiğit Eymen KARAHANLI

5.Kemal Efe SABAHİ

 

 

En İyi Kadın Sporcu: Defne ÖZBAY

zm1nwqrqzwgu5bxsunykvdpj.jpg

rcfpvsqzsIn4okudxg3km07w.jpg

oruk4w9jkdigyon0a8xptur2.jpg

y2rgdj9ochnx0gzrxk1dpzq4.jpg

dbujvwI71sz9phzjyr5fqrwi.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum