Yunus Emre Koşusu'nu Steps Of Iron kazandı

Yunus Emre Koşusu'nu Steps Of Iron kazandı
08 Eylül 2023 - 18:15

3+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği ve keyifli bir mücadeleye sahne olan 2023 yılı Yunus Emre Koşusu'nu, İlke Betir Akbaş'ın sahibi olduğu, Baykal Doğan tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Gürcan Turan'ın üstlendiği 4 yaşındaki doru erkek safkan Steps Of Iron (Toruk Macto - Bella Steps / Strike The Gold) jokeyi Özcan Yıldırım ile kazandı.



Koşuda ikinciliği, Mustafa Çiçek ile bu önemli koşuya katılan The Raptor (Bushranger - Tropical Thunder / Okawango) elde ederken, bu koşunun geçtiğimiz yılki galibi Çakırdağlı (Deha - Grand Woman / Unaccounted For) Nevzat Avci ile üçüncü, Ayhan Kurşun idaresindeki Sellyboy (Amerikalı - Dust Catcher / Victory Gallop) dördüncü ve son olarak Sönmezbey (Win River Win - Didemim / Darnay) isimli safkan da Mehmet Akyavuz ile beşinci oldu.

Koşunun videosu için tıklayınız.

Kazanan için bitiriş derecesi 2.01.89 olarak kayıtlara geçerken, koşudaki farklar 2,5 Boy - Burun - Burun - 2 Boy şeklinde oluştu.
 

Yunus Emre

1238 yılında Eskişehir’de doğduğu rivayet edilen Yunus Emre, Anadolu'da Türkçe şiirin öncüsü olan tasavvuf ve halk şairidir. Türk tasavvuf edebiyatın da kendine has bir tarzın kurucusu olan Yunus Emre, Ahmed Yesevî ile başlayan tekke şiiri geleneğini özgün bir söyleyişle Anadolu'da yeniden ortaya koymuştur. Yunus Emre, tasavvufla beslenen dizelerinde insanın kendisiyle, nesnelerle ve yaratıcı ile olan ilişkilerini işlemiş, ölüm, doğum, yaşama bağlılık, ilahi adalet, insan sevgisi gibi konuları ele almıştır. 1320 yılında hayatını kaybeden Yunus Emre’yi anısına düzenlenen vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

yrjjcpxdak3mavf7ybxkgse9.jpg

vmxrcbIypjs4txporv7jflas.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum