Uluslararası Kraliçe II. Elizabeth Koşusu'nda galibiyete Mangusta ulaştı

Uluslararası Kraliçe II. Elizabeth Koşusu'nda galibiyete Mangusta ulaştı
08 Ekim 2023 - 23:37

Bu yıl 53’üncüsü gerçekleştirilen 2 yaşlı İngilizlere mahsus yarışı Murat Cavcav’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Mangusta (Native Khan - Chantalle Rua / Mountain Cat) jokeyi Özcan Yıldırım’la kazandı. Savaş Gürkan antrenesindeki kır dişi tay için 1400 metre çim pistte bitiriş derecesi 1.24.58 olarak kayıtlara geçti. Mangusta bu sonuçla dördüncü startında dördüncü galibiyetini ve ilk Grup koşu zaferini elde etmiş oldu.

Koşuyu izlemek için tıklayınız.

Yarışı Uğur Temur’la start alan I Have Spoken (Myboycharlie - Natural Mystic / Pour Moi) ikinci sırada tamamlarken, Hard And Fast (Air Vice Marshal - Her Star / Harlan's Holiday) Ahmet Çelik’le üçüncü, Giz (Run Away And Hide - Şeker Ayşe / Barnato) Halis Karataş’la dördüncü, Flying Spice (Darıyan - Love Spice / Cape Cross) da Gökhan Kocakaya’yla beşinci oldu. Koşudaki farklar ise 2 Boy - Boyun - Boyun - 1 Boy şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan tayın sahibi Kulübümüz Asli Üyesi Murat Cavcav’a kupasını, İngiltere Büyükelçisi Jill Morris takdim etti.

Törene Kulübümüz Genel Saymanı Adil Mert Kaya ve Yönetim Kurulu Üyemiz Yüksel Göktürk de katıldı.

 

Kraliçe II. Elizabeth

Kraliçe II. Elizabeth Koşusu, ilk kez 19 Ekim 1971’de İngiltere Kraliçesi Majeste II. Elizabeth’in ülkemizi ziyareti sebebi ile düzenlendi. Kraliçe II. Elizabeth, adına düzenlenen bu koşuyu Ankara Hipodromu’nda dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay’la birlikte izledi. İyi bir binici olan Kraliçe, yarışa katılan atlara özel ilgi gösterdi. Kraliçe II. Elizabeth’e eşi Philip ve kızı Anne de eşlik etti. Yarışı kazanan atın sahibine kupayı bizzat Kraliçe verdi. Bu yarış bir geleneğe dönüştürülerek “Kraliçe II. Elizabeth Koşusu” adını aldı.

İki yaşlı İngiliz taylarının önemli koşuları arasında yer alan Kraliçe II. Elizabeth Koşusu’nun ilkini Gülsüm Eliyeşil’in Akkor isimli tayı kazandı.

 

aqfhzupaygjmc95lmr34hxys.jpg

5qo7kwm2d1vq8t963frIejhw.jpg

v9z8exrndmi2ohy0kwm17t6s.jpg

xtlmoxewcjow6fiefupyqb1q.jpg

z1cduv7jkfjtkpoq4md3fubm.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum