TÜRK-İŞ, HAK-İŞ VE MEMUR-SEN'DEN TAKSİM ANITI'NA ÇELENK KOYDU

Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Taksim Meydanı DİSK'in de aralarında bulunduğu sendikalara kapatılırken, valiliğe resmi başvuru yapan bazı sendika ve meslek örgütleri Taksim Anıtı'na çelenk bıraktı.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ VE MEMUR-SEN'DEN TAKSİM ANITI'NA ÇELENK KOYDU
02 Mayıs 2024 - 10:54

Anayasa Mahkemesi'nin kararına rağmen Taksim Meydanı DİSK'in de aralarında bulunduğu sendikalara kapatılırken, valiliğe resmi başvuru yapan bazı sendika ve meslek örgütleri Taksim Anıtı'na çelenk bıraktı. TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve Memur-Sen'in de aralarında sendikalar Taksim'de 1 Mayıs'ı kutladı. Hak-İş temsilcileri kutlama sırasında Filistin bayraklı atkılarıyla basın açıklamasını okudu, "Kudüs'e selam, direnişe devam", "Yaşasın 1 Mayıs" dövizi taşıdı. Memur-Sen açıklamasında, "Emeğin hakkının alın teri kurumadan verildiği, insanca yaşamı mümkün kılacak, insan onur ve haysiyetine uygun çalışma şartlarının tesis edildiği bir sistem için hep birlikte mücadelemizi ve azmimizi vurguluyoruz” denildi.

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Meydanı'ndaki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum