Sadettin Atığ Koşusu'nu Anadolu Şahini kazandı

Sadettin Atığ Koşusu'nu Anadolu Şahini kazandı
02 Mayıs 2023 - 09:50

4+ yaşlı safkan İngiliz atlarının katılım gösterdiği mücadele, 1600 metre mesafe üzerinden çim pistte yapıldı.

Bu yıl ilki koşulan yarışta, Tuğban İzzet Aksoy'un sahibi ve yetiştiricisi olduğu Anadolu Şahini (Luxor - Chaposa Strike / English Channel) jokeyi Özcan Yıldırım idaresinde pistten galibiyetle ayrılan safkan oldu. Bayram Gül'ün antrenörlüğünü üstlendiği 4 yaşındaki al erkek safkan bu sonuçla yarış hayatının 5. birinciliğini elde etmiş oldu.

Merhum Asli Üyemizi andığımız koşudan Çakırdağlı (Deha - Grand Woman / Unaccounted For) ikincilikle ayrılırken, Peekaboo (Toronado - Al Radda / Iffraaj) üçüncü, Age Of Fire (Torok - Ateşin Kızı / Marlin) dördüncü, Subutai (Counterattack - Aamaal / Mamool) da beşinci sırada yer aldı.

Mücadelenin galibi Anadolu Şahini için bitiriş derecesi Boyun - 3,5 Boy - 1,5 Boy - Burun olurken, farklar 1.36.13 şeklinde sonuçlandı.
 

Sadettin Atığ

1955 yılında İstanbul'da doğan Sadettin Atığ, İstanbul Işık Lisesi'nden mezun oldu. Yükseköğrenimini İngiltere'de bulunan Leeds Üniversitesi Zirai Zooloji Bölümü'nde tamamladı. Türkiye'ye döndükten sonra çiftçilik, atçılık, yetiştiricilik ve binicilik ile uğraşmaya başladı. Eski başkanlarımızdan merhum Sadun E.G. Atığ'ın oğlu olan Atığ, 1984 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Yüksek Komiserler Kurulu'nda Teknik Müşavir olarak görev alan Atığ, 1 Ocak 2020 yılından itibaren Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. Çeşitli dönemlerde Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulları'nda Genel Sekreter ve Üye olarak görev aldı. Galatasaray Spor Kulübü ve Büyük Kulüp Divan Heyeti Üyeliği de yapan Sadettin Atığ, Azerbaycan ve Bulgaristan Jokey Kulüpleri'nin kurucuları arasında yer aldı. 2022 yılında aramızdan ayrılan Sadettin Atığ'ı anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

dvwpea2xdfc4q9vgwr8rkl3i.jpg

byvqxr5zuncd9bs12ka78jh0.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum