Prof. Tevfik Başer Koşusu'nu Mangusta kazandı

Prof. Tevfik Başer Koşusu'nu Mangusta kazandı
24 Eylül 2023 - 04:21

2 yaşlı İngilizlerin 1600 metre çim piste çıktığı koşuyu Murat Cavcav’ın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Mangusta (Native Khan - Chantalle Rua / Mountain Cat) jokeyi Özcan Yıldırım’la kazandı. Savaş Gürkan antrenesindeki kır dişi tay, üçüncü startında üçüncü galibiyetine ulaşmış oldu.

Zızka (Sommerabend - Mamusella / Invincible Spirit) koşunun ikincisi olurken, Oğlumsun (Abjar Academy - Diyadin / Zanjero) üçüncülükte, Full Moonth (Tizway - Munkhbat / El Corredor) dördüncülükte, Doktor Samet (Scarface - Nilsu / Azamour) de beşincilikte yer aldı.

Kazanan Mangusta için müddet 1.36.18 olarak kayıtlara geçti, koşudaki farklar ise Baş - 3 Boy - 5 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından Şeref Tribünü’nde düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi Murat Cavcav’a kupasını eski başkanlarımızdan Ömer Faruk Girgin takdim etti.

 

Prof. Dr. Tevfik Başer

Eğitimini yurt dışında tamamlayan Prof. Dr. Tevfik Başer, 1946 yılında Ankara Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte, o dönemde Baytar Mektebi olarak eğitim veren birimlerin Veteriner Fakültesi’ne dönüşmesi sürecinde önemli görevler üstlendi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Doğum Bilgisi Jinekoloji Kürsü Başkanlığı ve öğretim üyesi olarak görev yaptı. Cerrahi Anabilim Dalı’nın kurulmasına da katkıları olan Prof. Dr. Başer, bu bölümde görev yapan ilk Türk cerrahı oldu. 1959 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçilen Başer, Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olarak da görev yaptı. 1960 yılında aramızdan ayrılan Prof. Tevfik Başer’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

7a3n2c5tl6wlwg94qvbmy1ix.jpg

6yl3armd0z4n5rcsyhckuptt.jpg

xvpegsb5xzaldlofmmef1zcg.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum