İMZALI MÜZE SOHBETLERİ'NİN KASIM AYI KONUĞU GÜLTEN DAYIOĞLU OLDU

İMZALI MÜZE SOHBETLERİ'NİN KASIM AYI KONUĞU GÜLTEN DAYIOĞLU OLDU
23 Kasım 2023 - 11:00

23 Kasım 2023

Küçükçekmece Belediyesi, İmzalı Kitaplar Müzesi Sohbetleri’nin Kasım ayı konuğu ünlü yazar Gülten Dayıoğlu oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşinin moderatörlüğünü yazar Metin Celal yaptı.

İlk Baskı ve İmzalı Kitaplar Müzesi edebiyatın önemli isimleriyle okurları bir araya getirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İmzalı Kitaplar Müzesi’nin bu ayki konuğu; çocuklar ve gençler için kaleme aldığı sayısız eserleriyle tanınan yazar Gülten Dayıoğlu oldu. Dayıoğlu'nun yazarlık serüvenini anlattığı söyleşiye gençler yoğun ilgi gösterdi.

Gülten Dayıoğlu: Yazarlık yolculuğumda kimse bana yol göstermedi

Yazar Gülten Dayıoğlu yazarlık serüvenini anlatırken, ‘’Bana kimse kitap şöyle yazılır demedi, kendiliğimden yazmaya başladım. Anlatabileceğim tek şey kitap okumazsan yazar olamazsın. Çok çeşitli kültürlerden kitaplar okunması gerektiğini düşünüyorum. Bugün burada İmzalı Kitaplar Müzesi’nin konuğu oldum. Ben Türkiye’yi gezen bir yazarım ancak İmzalı Kitaplar Müzesi beni çok etkiledi, daha önce böyle bir şey görmedim. Her şey çok ince düşünülmüş’’ dedi.

Gülten Dayıoğlu’nun koleksiyonundan 12 eser İmzalı Müze’de

İmzalı ve İlk Baskı Kitaplar Müzesi Gülten Dayıoğlu’nun koleksiyonundan ‘’Aziz Nesin-Ali Nesin Mektuplaşmaları, Gecenin Öteki Yüzü, Bir Dünyanın Eşiğinde” gibi kendi adına imzalanmış, edebiyatın birinci baskı eserlerine bir ay boyunca ev sahipliği yapacak.

Müzede ayrıca, Alper Çeker koleksiyonundan Sait Faik Abasıyanık ve Orhan Veli Kanık’ın ilk baskı ve imzalı eserleri de bir ay boyunca ziyarete açık kalacak.

       
         

 

k7tyva9ugspbloecqhroxrap.jpg

vgebzsd5t1mn6pwrhgjIk0fh.jpg

tyvg53zwuxwhIrobad1qe204.jpg

I3o91a6fv70qhcmsyganxzrt.jpg

g2tidzyjaq4983unfwbxmrIm.jpg

uywp7snaazr3cdemo8vixm5h.jpg

uyh5sb4juqfrgkntjbnkpdz0.jpg

gyaxxahrkwn7f25eIkl6yhpf.jpg

eqpkc5n6wco0zfgap7wmij9z.jpg

n9ya42ketfs6wbiuqlxkurao.jpg

f1jec5rkleaumhhwgo3vw62z.jpg

qc93Im7jmgixofb5ourxczlh.jpg

3xsyfoc2aan7d1qh6wubxjtq.jpg

ficrgktevmobvqdpsj5hpw9a.jpg

v05hncs1wpk4hu6jbxrcxyta.jpg

cryws3fzkalwvxtlai4mutr9.jpg

l6fu2nw1gydr8joepqoc4bbu.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum