İhsan Akhun Koşusu'nu üst üste ikinci kez Çığgüzeli kazandı

İhsan Akhun Koşusu'nu üst üste ikinci kez Çığgüzeli kazandı
01 Temmuz 2023 - 18:45

4+ yaşlı safkan Arap atlarına mahsus mücadele, çim pistte 1200 metre mesafede yapıldı. Mustafa Öztürk’ün sahibi olduğu, Yusuf Uçar’ın ise antrenörlüğünü üstlendiği Çığgüzeli (Kaizbert - Vunaka / Odinhan) jokeyi Özcan Yıldırım’la galibiyete uzanan isim oldu. Feme Hay.Tar.Ltd.Şti. tarafından yetiştirilen 6 yaşındaki doru kısrak, geçtiğimiz yıl da bu koşuyu kazanma başarısı göstermişti.

6 safkanın yarıştığı İhsan Akhun Koşusu’nu Tekçarem (Kaizbert - Medil / Palaz) ikinci, Tuncer (Kaizbert - Forraydır / Haberbatur) üçüncü, Alderamin (Kaizbert - Hasmin / Hastay) dördüncü, Benzenci (Kaizbert - Fidanım / Toşur) de beşinci sırada tamamladı.

Kazanan kısrak için bitiriş derecesi 1.17.28 olurken, koşuda farklar Burun - 3 Boy - 1/2 Boy - 7 Boy şeklinde sonuçlandı.

 

İhsan Akhun

1945-1947 yılları arasında Ziraat Bakanlığı Veteriner İşleri Genel Müdürü olarak görev yapan Dr. İhsan Akhun, Bandırma bölgesinde Merinos Yetiştirme Çiftliği kurulmasına öncülük etti. 1957 yılında Saim Önhon, Özdemir Atman, Vehbi Koç, Fikret Yüzatlı ve Enver Erlat ile birlikte, maddi sıkıntılar nedeniyle kapanan Ankara Atlı Spor Kulübü’nün yeniden kurulmasına öncülük etti. 1958 yılında Yüksek Komiserler Kurulu Üyesi olarak başladığı görevine, 1959 yılında Yüksek Komiserler Kurulu Başkanı olarak devam etti. 1966 yılında aramızdan ayrılan Dr. İhsan Akhun’u, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

o1cikbdugneyn8wha94sq6pt.jpg

tby4xrwfe38oglqbvjpzg2op.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum