HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Başkanı Yunus Şimşek ve beraberindeki heyet 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı.

HEP-SEN GENEL BAŞKANI ŞİMŞEK: MEYDANLARI KAPATMAK HUKUKA AYKIRIDIR
02 Mayıs 2024 - 10:55

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Başkanı Yunus Şimşek ve beraberindeki heyet 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bıraktı. Şimşek, “Ülkemizin yüzde 70’ine yakın işçi sınıfına bayramda meydanları kapatmak anayasamıza, ulusal ve uluslararası hukuka aykırıdır. Hukuk devletine yakışmamaktadır. Patrona karşı işçileri, ranta karşı emeği sonuna kadar savunacağız. Gün ayağa kalkma günüdür” dedi.

Hemşireler ve Tüm Sağlık Profesyonelleri Sendikası (HEP-SEN) Başkanı Yunus Şimşek ve beraberindekiler, Türkiye'nin 81 ilini temsil eden pankart eşliğinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geldi.

Güney Kore, Portekiz, İtalya, Fransa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yunanistan'dan gelen uluslararası sağlık sendikasının heyetlerinin de bulunduğu kalabalık grup ‘sağlıkta şiddet istemiyoruz’ ve ‘emek bizim hak bizim’ sloganları attı. Üyeler adına açıklamada bulunan Şimşek, sağlıkçıların taleplerini dile getirdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum