Galip Ekenler Koşusu'nu Pitfall kazandı

Galip Ekenler Koşusu'nu Pitfall kazandı
13 Eylül 2023 - 18:15

2 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1400 metre mesafe üzerinden sentetik pistte yapıldı.

2023 yılı Galip Ekenler Koşusu'nu, Adil Mert Kaya'nın sahibi ve yetiştiricisi olduğu Pitfall (Mendip - Eolion / Distant Relative) jokeyi Ayhan Kurşun idaresinde kazandı. Tezcan Taşar'ın antrene ettiği doru erkek tay sergilediği performansla katılmış olduğu ilk Grup koşuyu zaferle noktalamayı başarırken, toplamda 5. startındaki 4. galibiyetini kaydetti.

Merhum Asli Üyemizi andığımız yarışın ikincisi Havoc (Naitve Khan - Neferu / Unaccounted For) olurken, Velox (Land Force - Doradista / Oasis Dream) üçüncü, John Abruzzi (Victory Gallop - Miss Judge / Strike The Gold) dördüncü, King Fener (Tizway - Princess Letisya / Approve) de beşinci sırada yer aldı.

Koşunun galibi Pitfall için bitiriş derecesi 1.27.03 olurken, farklar 2 Boy - 1,5 Boy - 4 Boy - Boyun şeklinde sonuçlandı.

Yarışın ardından düzenlenen törende, kazanan safkanın sahibi adına Haluk Öner'e kupasını Yönetim Kurulu Üyemiz Hakan Yücetürk verdi.

Törene Yönetim Kurulu Üyemiz Selman Taşbek de katıldı.
 

Galip Ekenler

1916 yılında Tarsus'ta doğan Galip Ekenler, 1945 yılında pres fabrikası kurarak iş hayatına atıldı. Aynı dönemlerde çiftçilik ile uğraşan Ekenler, at yetiştiriciliği de yaptı. Yörede düzenlenen mahalli yarışlara, sahibi olduğu atlar ile katılan Ekenler, Türkiye Jokey Kulübü kurulmasının ardından sahalarımızda at koşmayı sürdürdü. 1970 yılında Türkiye Jokey Kulübü Asli Üyesi seçildi. Sahibi olduğu Rocky Mountain ile 1969 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Erkek Tay Deneme Koşularını, Gülbahar.1 ile 1984 yılı Kısrak ve Dişi Tay Deneme Koşularını kazandı. Ayrıca koştuğu Berdan, Golden Horn.I, Kılıçaslan, Sancar, Toros.I ve Zümrütbey isimli safkanlarıyla da birçok koşuda başarı sağladı. 1995 yılında aramızdan ayrılan Galip Ekenler'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

ovwsq53g4g6kIyjy19hfewca.jpg

w0reonocqlzgxd5gvpf7sebz.jpg

bauh3zp405gzfr7wdbqvkrjm.jpg

pc7dtlwex4rjqu6fagvjszo2.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum