Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 25. Yılında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'ya Plaket Verildi

Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 25. Yılında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka'ya Plaket Verildi
12 Ekim 2023 - 20:15

Dünya Kadın Yürüyüşü 25. yılında Başkent’te buluştu. 5 kıta ve 65 ülkeden 130 delege Dünya Kadın Yürüyüşü'nün 13. Uluslararası Toplantısı için 6-12 Ekim tarihlerinde Ankara'da bir araya geldi.

Kadınların, 8 Ekim'de “Yaşamak için direniyor, değiştirmek için yürüyoruz” sloganıyla Tandoğan Meydanı’ndan Anıtpark’ta yapacağı uluslararası yürüyüş Ankara Valiliği tarafından verilen “keyfi” kararla yasaklandı. Yasak kararı kadınların mücadelesini durduramadı. Dünya Kadın Yürüyüşü’nün temsilcileri 13. Uluslararası Toplantısını Çankaya Belediyesi’nin Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirdi. Kadınlar 6-12 Ekim tarihlerinde çeşitli etkinlikler ve toplantılar düzenledi. Feminist ekonomiden Dünya Kadın Yürüyüşü’nün 25 yıllık tarihine kadar birçok konu masaya yatırıldı. Kadın hareketin mücadele hattına ilişkin yol haritası belirlendi.

Dünya Kadın Yürüyüşü’nün Türkiye temsilcileri, çalışmalara ve etkinliklere katkıları nedeniyle CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’ya teşekkür plaketi takdim etti.

Törende konuşan Nazlıaka, “Tarih boyunca önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan Ankara’nın başkent ilan edilişinin 100. yılında Dünya Kadın Yürüyüşü’nün Ankara’da yapılacak olması hepimizi çok heyecanlandırmıştı. Emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı’nın merkezi ve ülkemizin kalbi olan Ankara, kadın hareketinin şanlı mücadelesinin simgesi olan bir etkinliğe imza atacaktı. Fakat Ankara Valiliği’nin yasaklama kararı ile gurur değil, utanç yaşadık. Ülkemiz uluslararası mecrada bir kez daha yasaklarla anıldı. Biz kadınlar bu yasaklamaya, bizi susturma, korkutma, sindirme ve itaat ettirmeye çalışan zihniyete teslim olmadık, olmayacağız. Bu etkinliklerle dayanışmayı daha da yükselttik. Biz kadınlar ‘Vardık, varız ve var olacağız’ demeye devam ettik. Dünya genelinde kadınları tehdit eden saldırıları konuştuk. Kadın hareketinin mücadele hattını belirledik.” dedi. Nazlıaka, plakete layık görüldüğü için teşekkür etti.


Haber Kaynağı

YORUMLAR

  • 0 Yorum