CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (17 Ekim 2023)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında Konuştu (17 Ekim 2023)
17 Ekim 2023 - 20:30

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

-“Cumhuriyeti kuran bir parti, kökleri Kuvayı Milliye'de olan bir parti nasıl olur da yabancı askerlerin Türkiye'ye gelmesine izin verir? Akıl tutulması gibi bir şey... Söyledim, bir daha söylüyorum: Ben kendi ülkemde, biz kendi ülkemizde kadınıyla erkeğiyle, vatanseveriyle, bayrağını sevenle kendi ülkemizin mübarek topraklarında yabancı asker postalı istemiyoruz.”

-“Kendi topraklarına yabancı askerleri davet edip, terörle mücadele ayağı altında burada onların bazı müdahalelerde bulunmalarına izin vermek açık ve net söylüyorum, vatana ihanettir. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum!”

-“Bahçeli bugün konuşmuş. Şöyle diyor: ‘Türkiye'ye gayrimeşru yabancı postalların ayak basması diye bir şey yoktur. Şayet olursa verilecek sadece bir canımız vardır.’ Bakın değerli arkadaşlar, bizleri kandıracaklarını sanıyorlar. ‘Türkiye'ye gayri meşru yabancı postalları...’ Yani meşru yabancı postallar gelebilir. Ben meşru yabancı postal da istemiyorum kardeşim. Ben kendi ülkemde yabancı asker postalı istemiyorum terörle mücadele konusunda. Meşru ne demek? Efendim ben el kaldıracağım, yabancı askerleri isteyeceğim, böylece meşruiyet kazanmış olacak. İstemiyoruz, istemiyoruz, yabancı askeri istemiyoruz...”

-“Terörle mücadeleyse gideriz. Terör bana saldırdı, size saldırmadı. Teröristler bana saldırdı, 1 askerimiz şehit oldu, size saldırmadı. Siz çocuklarınızı parayla pulla askere gönderdiniz, ben evladımı parasız pulsuz askere gönderdim.”

-“Haklı olanların mahkemede, haksız olanların dışarda olduğu bir süreci yaşıyoruz. Osman Kavala, Can Atalay, Barış Pehlivan, Selahattin Demirtaş, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Suriyeli sığınmacılardan şikayet eden Batuhan Çolak, Süha Çardaklı, Eray Ertürk... Bunlar içerideler, uyuşturucu baronları dışarıdalar. Cumartesi Anneleri haklı davalarını Anayasa Mahkemesi kararına rağmen evlatlarının, babalarının, eşlerinin mezar yerlerini istiyorlar bize gösterin diye. Ona bile izin verilmiyor, Anayasa çiğneniyor, Anayasa Mahkemesi kararı çiğneniyor. Özetle bu ülkede adalet yok.”

-“Adaleti eğer saraydan bekleyip, sarayın talimatı ile yerine getirirseniz adalet adalet olmaktan çıkar. Adaleti mahkeme salonunda sağlayacak olan yargıçtır ve yargıç hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre karar verir. Eğer yargıç hukukun üstünlüğü ve vicdani kanaatine göre değil de birilerinin telkiniyle karar veriyorsa, cebini doldurduğu için, yani rüşvet aldığı için karar veriyorsa, o zaman yargıda ciddi sorunlarımız var demektir. Yargının çürümesi devletin çürümesi demektir.”

-“13 Ekim 2023'te Timur Soykan, Birgün Gazetesi'nde bir habere imza attı, Türkiye'nin en önemli haberlerinden birisine imza attı ve Birgün Gazetesi'ne atılan imza son derece değerliydi, yargıda rüşveti anlatıyordu. Apar topar hemen yayın yasağı getirdiler. Timur Soykan’ı da kutlamak lazım böyle bir yazıyı yazdığı ve bir gerçeği kamuyla paylaştığı için.”

-“Mustafa Doğan İnal, Erdoğan'ın avukatı. Defalarca söyledim, bu kadar kirli bir adam yoktur. Defalarca söyledim, ya bu adamın mal varlığını açıklayın kardeşim. Bastır parayı, FETÖ'cü müsün? Hemen ertesi gün tahliye oluyorsun. Bastır parayı, istediğin kararı aldırabilirsin. Kim bu adam?”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

uydtIfhzv9btw3im7osnr2ur.jpg

8zxt5ol9n4fzdfyvxtbhdi6j.jpg

45Itnwwgxrtlc8zxflep9qhh.jpg

mu6pdflcxc2Itxalbhq1y0rk.jpg

30guxsiqvkb61lfm2kvjnzcz.jpg

z09waItddgcagfwp52xt8qcx.jpg

Haber Kaynağı

YORUMLAR

  • 0 Yorum