Başkan Özer Esenyurt'un Şampiyonlarıyla Buluştu

Başkan Özer Esenyurt'un Şampiyonlarıyla Buluştu
10 Mayıs 2024 - 19:48

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, belediyenindesteklediği amatör spor kulüplerinde ve yine belediyenin spor merkezlerindeeğitim alarak ulusal ve uluslararası arenada şampiyon olan sporcuları makamındaağırladı. Spora ve sporcuya destek vermekten hiçbir zaman ödün vermeyeceğinibelirten Başkan Özer; “Bizim amaçlarımızdan biri de Esenyurt’ta turnuvalar,festivaller, kongreler yapmak. Esenyurt’u kültür-sanat ve sporun başkentihaline getirmektir. Bu anlamda sporcu arkadaşlarımızın önerileri varsa, biz debelediye olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.” dedi.

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, belediyenindesteklediği amatör spor kulüplerinde ve yine belediyenin spor merkezlerindeeğitim alarak ulusal ve uluslararası yarışmalarda şampiyon olan sporcularımakamında ağırladı. Her bir sporcuyu ayrı ayrı tebrik eden Başkan Özer,Esenyurt’un şampiyonlarına hediyelerini takdim etti. Esenyurt’u kültürün,sanatın ve sporun başkenti haline getirmeyi hedeflediğinin altını çizen Prof.Özer şöyle konuştu; “Değerli Esenyurt halkı; bugün belediyemizde dünyaşampiyonu olmuş Esenyurtlu sporcularımızı ağırladım. Kendilerine Esenyurt halkıadına teşekkürlerimi sundum ve hediyelerini verdim. Biz, Esenyurt Belediyesiolarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olacağız. En büyük hedeflerimizdenbiri de Esenyurt’u kültürün, sanatın ve sporun başkenti haline getirmektir. Buanlamda gereken alt yapıyı tesis edeceğiz. Yerel yönetim olarak ve sosyalbelediyecilik anlayışımız gereği, öncelikle halkın spor yapması için gerekliolan alanları düzenlemek istiyoruz. Sonrasında ise amacımız amatör spor kulüplerinedestek vermek. Profesyonel olarak şehrimizi ve ülkemizi temsil edensporcularımızı hem maddi hem de manevi olarak destekleyeceğiz. Hem arkadangelen nesli motive edebilmek, şehrimizi ülkemizde ve dünyada tanıtabilmek, hemde diğer spor yapan bireylere örnek teşkil etmek açısından bunun önemli birfaaliyet olduğunu düşünüyorum. Bizim amaçlarımızdan biri de Esenyurt’taturnuvalar, festivaller, kongreler düzenlemek. Bu anlamda sporcuarkadaşlarımızın önerileri varsa, biz de belediye olarak ne katkı gerekiyorsasunacağız. Bu gün belediyemizin de katkıları ile Esenyurt’umuzun yetiştirmişolduğu değerli sporcularımızı kabul etmekten dolayı mutluluk duyduğumu huzurlarınızdaifade etmek isterim.”

“Bisiklet YollarıVe Yürüyüş Yolları Yapacağız”

Esenyurt’ta bisiklet ve yürüyüş yollarının azlığına dikkat çekenEsenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer; “Biz Esenyurt olarak sporaçısından yeterli tesislere sahip değiliz. Bir takım tesislerimiz de maalesefbaşka kurumlara tesis edilmiş durumda. Bunları yeniden almak için tek tek inceliyoruz.Tabi ki bunun sahipliği önemli değil, önemli olan buraların etkinkullanılmasıdır. Havuzların, spor salonlarının çok etkin kullanılmadığı, temizliklerininiyi yapılmadığı yönünde bilgiler aldım. Ben göreve geldiğimden beri alanıgeziyorum, bu tesislerimizin de bir kısmını gezdim. Bu tesislerin tekrarEsenyurt Belediyemize kazandırılması için bir çalışma yürüteceğiz. Eğerkurumlarımız bu spor tesislerimizi kullanıyorsa, bundan sonra daha etkinkullanmaları için kendileriyle iş birliği yapacağız. Ayrıca Esenyurt’ta yürüyüşyolları çok az. Bazı mahallelerde hiç yok. Bisiklet yolları mesela, ben buzamana kadar bisiklet kullanan birine hiç rastlamadım. Bazı şehirlerde hertarafta insanlar bisiklet kullanıyor, sabahları insanlar yürüyüşler yapıyorlar.Bizim bunları Esenyurt’ta da sağlamamız lazım. Bu anlamda halkın spor yapmasıiçin gerekli olanakları sunmamız lazım.”

“Sanata VeSpora Destek Olacağız”

Esenyurt’ta bulunan sporcularla birlikte yeni dönemde yapılacakprojelerle ilgili bir ‘Spor Çalıştayı’ yapılmasını öneren Başkan Özer; “Bizimiçin Esenyurt’ta kültür-sanat ve spor önemli başlıklar. Sebebi şu; buradaTürkiye’nin enleri yaşanıyor. Örneğin; en büyük ilçeyiz ama en büyük sorunlarıolan ilçe de biziz. En çok yoksulu olan ilçeyiz. Bu yoksulların da önemli birkısmı açlık sınırının altında. En çok fabrikası da olan ilçeyiz ama işsizliğinen yüksek olduğu ilçe de biziz. Köyden göç eden insanlar burada gereklidinamikleri bulamadıkları için onlarla etkileşime geçip dönüşememişler. Köylüolmaktan çıkıp kentli de olamamışlar. Bir arada kalma durumu söz konusu. Bugünkentlerin varoşlarında yaşanan en büyük trajedi bu arada kalmadır. Bu sorunuderhal çözmemiz lazım. Gelen insanların kentleşmesi ve kentlileşebilmesi içinkentin temel dinamikleri olan sermayenin üretime geçmesi, kalifiye, okumuşkesimlerinin kesinlikle burada kalması, kentlileşmiş nüfusun artırılarak göçle gelenlerinde dönüştürülmesi için çalışma yapacağız. Çünkü iyi yöneticiler kentler içinbir nimettir. Ama kötü yöneticilerin elinde bu bir külfete dönüşür. Bütünbunları bir araya getirip aynı zamanda kültüre, sanata ve spora destek sağlamakiçin gerekli alt yapıları kuracağız.” dedi.

z4jg1efqksyjodow5zv3whbp.jpg

3rymkiw7b62oldae0f5jadpx.jpg

Iqsy5fnl9qrmmkzpzbr63te8.jpg

kbc3w29hrqtkwpvIbqofynhz.jpg

mzeh01sgfwzuba5icvovwtxc.jpg

yeg03x84bzj7cdd2vbpv9mno.jpg

escjqpxl7zovehm5dtyhciIl.jpg

9imecb0pj7hdrg8aptIwxquz.jpg

lhp7ffqnmsjnk14a9ehbwxxi.jpg

ohnugvmfbqypowyjrczt5182.jpg

mlg9jwh1xI2ua0vaxkzyb8sq.jpg

qxkukrldsw1wa0r5zfdyfbcl.jpg

irn3hgswv4dj6urla7qplbtm.jpg

ohfd4ambs7wxrun3m1ioklnf.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum