Reklam

Yazar Gülten Dayıoğlu'na Onur Ödülü

3. Kartal Kitap Fuarı’nda Yazar Gülten Dayıoğlu’na Onur Ödülü

Yazar Gülten Dayıoğlu'na Onur Ödülü
04 Haziran 2023 - 12:30

Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen ve İstanbul Anadolu Yakası’nın en büyük kitap fuarı olarak gösterilen 3. Kartal Kitap Fuarı; edebiyat, medya ve sanat dünyasının birbirinden önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor.

Kartal Kitap Fuarı 2’inci gününde, usta yazar Gülten Dayıoğlu’nu ağırladı. Kartal’ın kendisi için ayrı bir yeri olduğunu belirten Dayıoğlu, onur ödülünü Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in elinden aldı.

Kartal’da her yıl geleneksel olarak düzenlenen fuara, Kartal ve İstanbullu edebiyatseverlerin ilgisi yoğun oldu.

 “Kurtuluş Savaşı’nı Anlamadan, Cumhuriyet’i İçselleştiremeyiz”

Fuarın 2’inci gününde öne çıkan isimler, Gazeteci-Yazar Emre Kongar ve Zülâl Kalkandelen oldu. Söyleşide, Kongar ve Kalkandelen Cumhuriyet ve demokrasi tarihini ele aldı. Gazeteci-Yazar Emre Kongar, laikliğin Türkiye için önemine dikkat çektiği konuşmasında, Kurtuluş Savaşı’nın tam olarak anlaşılmadan, Cumhuriyet’in içselleştirilemeyeceğini ifade etti. Kongar ve Kalkandelen, söyleşi sonunda dinleyicilerin yakın tarih ve günümüz siyasi olaylarıyla ilgili sorularına cevap verdi.

Usta Yazar Gülten Dayıoğlu Okurlarıyla Buluştu

Kartal Kitap Fuarı’nın 2’inci günüde ise fuarın onur konuğu olan usta yazar Gülten Dayıoğlu sevenleri ve okurlarıyla buluştu. Gülten Dayıoğlu, Yazar Melih Yıldız ile beraber, yaşam hikâyesinin ve edebiyat hayatının ele alındığı bir söyleşi gerçekleştirdi.

“ Fadiş’in Hayatı, Aslında Benim Hayatım”

Yazar Gülten Dayıoğlu, çocukluğunun Anadolu’da çok zor şartlar altında geçtiğini, ailesiyle beraber mutlu bir çocukluk geçirmediğini ifade ederek, kaleme aldığı ‘Fadiş’ adlı kitabının aslında kendi yaşamının kitabı olduğunu paylaştı. Dayıoğlu, annesinin ve babasının kendisi çocukken ayrıldığını ve bunu hayatı boyunca kabullenemediğini söyleyerek, tüm eserlerinde çocukluğunun o zor dönemine dair izler olduğunu ama yazar olmak hayalinden asla vazgeçmediğini kaydetti.

3-kartal-kitap-fuarinda-yazar-gulten-dayiogluna-onur-odulu-2.jpg

3-kartal-kitap-fuarinda-yazar-gulten-dayiogluna-onur-odulu-3.jpg

3-kartal-kitap-fuarinda-yazar-gulten-dayiogluna-onur-odulu-4.jpg

3-kartal-kitap-fuarinda-yazar-gulten-dayiogluna-onur-odulu-7.jpg

YORUMLAR

  • 0 Yorum