Faik Öztrak: "Yeni MYK, Parti Meclisi Toplantısı Sonrasında Açıklanacak"

Faik Öztrak: "Yeni MYK, Parti Meclisi Toplantısı Sonrasında Açıklanacak"
02 Haziran 2023 - 16:15

“OLAĞAN KONGRELERLE İLGİLİ KARARI DA YENİ MYK AÇIKLAYACAK”

CHP Sözcüsü Öztrak, 25 milyondan fazla yurttaşın desteğini aldıkları 2023 seçimlerini adalet yürüyüşüyle başlayan, Millet İttifakı’nın kurulmasıyla, belediye seçimlerinin kazanılmasıyla devam eden sürecin bir devamı olarak gördüklerini belirterek, “Kimilerine göre bugün seçimden sonraki 5. gündür. Bize göre ise, bugün 9 ay sonra yapılacak, yerel seçimle ilgili mücadelenin başlamasının 5. günüdür. Samimi bir özeleştiri yaparak, yaşadıklarımızdan ders alarak, eksiklerimizi giderip yenilenerek, mücadeleye güçlü bir şekilde devam edeceğiz” diye konuştu.

CHP Merkez Yönetim Kurulu üyeleri olarak teamüle ve parti usullerine uygun olarak seçimden sonra yapılan ilk Parti Meclisi toplantısından önce istifalarını sunduklarını söyleyen Öztrak, “Genel Başkanımız, yeni Merkez Yönetim Kurulunu hafta sonu yapılacak Parti Meclisi toplantısının ardından belirleyecektir” dedi.

Öztrak, dün yaptıkları MYK toplantısında Olağan Kongre takvimini de ele aldıklarını, bu kapsamda kongrelerle ilgili kararın da hafta sonu yapılacak Parti Meclisi’nde değerlendirileceğini ve yeni MYK tarafından açıklanacağını kaydetti.

Parti devleti yönetiminin ilk seçiminde, siyasi etiğin ayaklar altına alındığını ifade eden Öztrak, “Bu seçimde Erdoğan’ın vatandaşlığımızı 3 paraya sattığı, Türkçe öğrenmek zahmetine bile katlanmayan yabancılar da, Türkiye’nin kaderi ve geleceği hakkında söz söyledi. Saray Hükümetinin milletimize yalan söylediği, siyaseten ve ahlaken sakatladığı, siyaseten ve ahlaken meşru olmayan bir seçim sürecini yaşadık” diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

Haber Kaynağı

YORUMLAR

  • 0 Yorum